New Create Connect Cables?

5 replies [Last post]
Harrison Cassar
Title: NooBot
Joined: 10/16/2013
Posts:
BotPoints: 197
User offline. Last seen 2 years 43 weeks ago.

A few weeks ago, my coach purchased some extra Create connect cables. They have the black tip end, however they do not have the Link Charge Plug-In. On the information for the product, it said that it works for the CBC and the Link. Was this a mistake? or is this going to be the new create connect cables? I would appreciate the feedback because I do not want to break our Links' create connect port and have to buy new Links.

Thanks!
~Harrison

Harrison Cassar
Title: NooBot
Joined: 10/16/2013
Posts:
BotPoints: 197
User offline. Last seen 2 years 43 weeks ago.

Hi there. Harrison again. Some additional information about my first post:
One of my classmates said that they tested those new create connect cables on Links, however they didn't connect to the create. He also said that he tested them on CBCs, and they actually worked.
I think these test results might have come from the fact that the CBCs' create connect ports were meant for those black-tip cables, therefore they work fine. On the other hand, the Link's create connect port is meant for those white-tip cables. I can see how those new black-tip cables work with the Link (there is three prongs where the create connect port is).

Thanks!

Jeremy Rand
Jeremy Rand's picture
Title: Botball Youth Advisory Council
Joined: 04/03/2009
Posts:
BotPoints: 1168
User offline. Last seen 2 years 29 weeks ago.

I'm pretty sure Norman Advanced has used the CBC Create cables with the Link without issue. Funnily enough they seem to work better than the Link Create cables.

-Jeremy Rand
Senior Programmer, Team SNARC (2012-2013), Norman Advanced (2010-2011), Norman HS (2008-2009), Norman North (2005-2007), Whittier MS (2003-2004)
2012-2013 VP of Tech, 2011 President, Botball YAC (2009-2013)
Mentor, Alcott and Whittier MS

Harrison Cassar
Title: NooBot
Joined: 10/16/2013
Posts:
BotPoints: 197
User offline. Last seen 2 years 43 weeks ago.

Really? Interesting... we will try the CBC cables and do some further testing with the new Link cables.

Thanks!

YuSheng.Chen
Title: NooBot
Joined: 10/28/2013
Posts:
BotPoints: 286
User offline. Last seen 3 years 43 weeks ago.

For some reason, I found that using the original connect cables doesn't work either. Maybe it is just the one that I used because I only tested it once.

Jesus Arzapalo
Title: NooBot
Joined: 10/23/2013
Posts:
BotPoints: 82
User offline. Last seen 1 year 22 weeks ago.

Have you got them working yet?