Akustik Yalıtım

No replies
netfirmalar
Title: NooBot
Joined: 11/01/2022
Posts:
BotPoints: 57
User offline. Last seen 40 weeks 1 day ago.

Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Ses yalıtımında kullanılan malzemeler türüne, tipine göre farklılıklar arz etmektedir. Ses yalıtım malzemeleri ile rahatsız edici sesler önemli miktarda azaltılabilir fakat tamamen ortadan kaldırılamaz. Ses yalıtımın da yüksek miktardaki sesler için “ses yalıtım süngerleri” kullanılmaktadır. Evlerde tercih edilen bu süngerler özellikle ev içerisinde yankı oluşmasını engellemektedir. Bu süngerler siyah renkte olmakla birlikte TSE ve ISO gibi sertifikalara sahip ürünlerdir. Mekan akustik açıdan ele alınacaksa akustik süngerler ve akustik paneller kullanıla bilinmektedir.

Akustik yalıtım günümüzde çok fazla alanda büyük oranda katkı sunan çözümlerdir. Akustik yalıtım doğru ürünlerin kullanımı sağlanmadığında aksine ses oranı artabilmektedir. Hacim akustiği, kütlesel hacim akustiği duysal etkinliğin birinci derecede önem arz ettiği kongre, konser salonları, konferans salonları ile işitselliğin ve görselliğin bir arada olduğu etkinliğin bulunduğu opera, tiyatro, sinema salonu gibi yapılarda, kaynağından çıkan seslerin bu hacimdeki dinleyicilere nitelik ve kalite açısından en uygun biçimde iletilmesini sağlayan akustik dalıdır. Ortamda bulunan ses kargaşasının önüne geçebilmek adına yankı yalıtımı yapılması adına ürünler kullanılması gerekmektedir. Ses geçişlerini engellemek adına duvarlarınızda tavanlarınıda zeminlerinide kullanabileceğiniz akustik ses bariyerleri, evapan, süngerpan süngerleri kullanarak ses geçişlerine yüksek oranda engel olabilirsiniz.

Basotect melamin süngerler düşük yoğunlukta olmalarına rağmen yanmazlık özelliği ve ses kesim gücü oldukça gelişmiştir. Özellikle bu ürün anti bakteriyel özelliğe de sahiptir. Tekno touch sünger her renk ve model de bulunabilen yankı önleyici bir sünger modelidir. Vicoustic flexi model süngerler ise düşük yoğunlukta olup akustik mekanlarda kullanılabilecek süngerlerdir. Bu tip süngerler yanıcı özelliğe sahip olmaktadırlar. Akustik ses izolasyonu akustik çalışmaların ilk bölümünü “gürültü ses yalıtımı” oluşturur. Yapının bulunduğu çevre koşulları ile yapıyı oluşturacak hacimlerin gürültü verileri belirlenir. İç hacimlerin yerleştirilmesinde bu veriler dikkate alınarak sessizlik gerektiren bölgede gerekli ses yalıtım süngerleri ve malzemeleri uygulanarak gürültülü kısımlar sessiz bir ortam halini alır.

Piramit sünger; piramit sünger

Ses yalıtım süngeri ses yalıtım süngeri

Bondex sünger: Bondex sünger

Ses yalıtım süngeri; Ses yalıtım süngeri

Bariyerli bondex sünger: Bariyerli bondex sünger

Ses yalıtım bariyeri: Ses yalıtım bariyeri